Total Reset Methode

Met de Total Reset Methode (voorheen NAET) worden allergieën bekeken vanuit een holistisch oogpunt, gebaseerd op oosterse medische beginselen. Een allergie is een toestand van overgevoeligheid voor één of meerdere stoffen of substanties die voor de meeste andere mensen onschadelijk zijn. Met Total Reset wordt geen onderscheid gemaakt tussen allergieën, intoleranties en overgevoeligheden.
Contact met het allergeen wordt door de hersenen beschouwd als een bedreiging voor het lichaam. Het veroorzaakt blokkades in de meridianen, de energiebanen van het lichaam. Je zou kunnen zeggen dat hierdoor de normale energiestroom door het lichaam wordt verbroken. Het energie-evenwicht is verstoord en dit kan ook aanleiding geven tot een verminderde werking van één of meer organen.

Hoe werkt Total Reset ?
Alles heeft energie. Alle voedingsstoffen hebben hun eigen energie, alle omgevingsstoffen hebben hun eigen energie en ook wij mensen hebben onze eigen energie. Op het moment dat er een allergie is, komt de energie van die voedingsstof of omgevingsstof niet overeen met onze eigen energie. Met Total Reset wordt er voor gezorgd dat je eigen energie weer overeenkomt met de energie waar je voorheen niet tegen kon. De energie wordt als het ware gereset.
Eerst worden er een aantal voortesten gedaan d.m.v. een spiertest om na te gaan of het lichaam in balans is. Wanneer er een onbalans wordt gevonden, wordt deze verholpen. Hierna wordt, ook d.m.v. de spiertest, gezocht naar het allergeen.

De Total Reset methode begint met het testen van de basisallergenen. Dit zijn de voedingsstoffen zoals ei, kip , calcium, vitamine C, B en A, suiker, mineralen, granen, gist en zout. Als eerste stof wordt altijd de Body en Brainformule getest.
Dit is een testbuisje, die er voor kan zorgen dat de lichaam en hersenen goed met elkaar corresponderen. Dit buisje zal altijd als eerste uitgetest worden en zonodig moeten worden behandeld.
Het is uitermate belangrijk dat de bovengenoemde stoffen eerst getest èn, indien nodig, behandeld worden. Uit ondervinding weten we dat er allerlei lichamelijke en geestelijke klachten kunnen optreden als mensen deze stoffen niet goed kunnen verwerken of intolerant/overgevoelig zijn voor deze stoffen.

De behandeling
Bij een willekeurige cliënt is uit de spiertesten naar voor gekomen dat er een zwakte (intolerantie) is voor "Ei". De cliënt heeft een buisje met de energetische waarde van ''Ei'' in de hand. Via de spiertesten zoek ik vervolgens uit op welk niveau het allergeen invloed heeft; lichamelijk, chemisch of emotioneel niveau. Tevens wordt er getest op welke organen dit allergeen een verzwakkende werking heeft.

Nu worden er bepaalde acupressuurpunten langs de ruggegraat geactiveerd, die in verbinding staan met de meridianen en de organen. Hierbij wordt op een bepaalde manier adem gehaald. Daarna wordt de behandeling voltooid door een aantal acupressuurpunten op de handen, armen en benen te masseren.
Na de behandeling wordt getest of het probleem met het allergeen op alle niveau`s en ten aanzien van alle organen is opgelost. De cliënt moet hierna het buisje nog 20 minuten in de hand houden en rustig zitten of liggen. Kinderen mogen met het buisje in bijv. hun sok spelen omdat het voor kinderen, zeker hyperactieve kinderen, moeilijk is om rustig te zitten of te liggen. Hierna moet de cliënt 25 uur het allergeen vermijden. Indien het allergeen een voedingsstof is, krijgt de client een lijst mee met voeding die vermeden moet worden en voeding die wel te gebruiken is.